Sunday, December 03, 2006

LJUBAV, NAVIKA, DŽIHAD

Bilo je neminovno da pre ili kasnije počnemo sa terorističkim dejstvima radi promena okolnosti u srpskoj igranoj produkciji.

U tom cilju ćemo, pred Novu godinu pokrenuti jedan Džihad umerene žestine.

Prva akcija tog ovog talasa Prve srpske geekovske Intifade je bojkot nove serije Radio televizije Srbije STRANKA ZDRAVOG RAZUMA. Ova serija, po scenariju najvećeg hrvatskog pisca Siniše Pavića je nova kockica u RTSovoj hiper-realnosti koju nam nameće već decenijama kroz pavićeve serije koje su od uzbudljivog socijalističkog slepstika sa kraja sedamdesetih danas mutirale u besraman šund.

Uostalom, Slobodan Milošević je, upitan koji mu je omiljeni film, odgovorio – BOLJI ŽIVOT.

Radio televizija Srbije ne bi trebalo da za naše pare koje ubira od pretplate više snima ovaj šund, pošto bi konačno morala da borbu za rejtinge zameni borbom za kvalitet. Ako su ranije imali opravdanje u samofinasiranju, sada ga više nemaju.

Umesto osveženja programa, kao da se nalazimo u vremeplovu, RTS najavljuje uz STRANKU ZDRAVOG RAZUMA, još i seriju SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA Radoša Bajića, ruralnu extravaganzu u režiji omiljenog glumca Dragoslava Lazića, i pilot koji preti da se pretvori u seriju OD DANAS DO SUTRA po scenariju Predraga Perišića i u režiji Slavenka Saletovića. Uz pretnju da će i serija PLAVA STRANA MESECA po scenariju Zoje Todorić i u režiji Miroslava Lekića i Darka Bajića takođe da zaigra i u našoj kući putem signala nacionalnog medijskog servisa, čime bi u Srbiji bio ostvaren kuriozitet da kriminalci snimaju policijsku seriju, jasno je da za nas RTS ništa nije snimio.

Da bi stvar preokrenuli u svoju korist, a sigurno je da imamo snage za to, pošto smo već proletos sa ŠEJTANOVIM RATNIKOM pokazali da imamo snage da ga učinimo nesumnjivo najvažnijim filmom sezone, moramo da pređemo na neko konkretne korake.

Prirodan korak bi bio bojkot. Međutim, piplmetar neće zabeležiti da pismeni bojkotuju Pavića pošto ima sasvim dovoljno nepismenih fanova PORODIČNOG BLAGA, STIŽU DOLARI, AGENCIJE ZA SIS i SELJAKA da se ipak pojave pred ekranima.

Moramo da izvršimo kontranapd i ne samo da pokažemo šta ne želimo već da pokažemo šta želimo.

U noći 17. decembra, u isto vreme kada i prva epizoda STRANKE ZDRAVOG RAZUMA ide i epizoda serije LJUBAV, NAVIKA, PANIKA, koja je pravljena baš za nas geekove. Pored toga što u toj seriji glumi naša najbolja glumica Mirka Vasiljević, podsećamo da je u prvoj epizodi treće sezone bog svih geekova Vladimir Tešović, obesmrćen u ulozi ultimativnog geeka Stanislava u ŠEJTANOVOM RATNIKU, dobio priliku da Mirku poljubi u rame, što će naravno dovesti do znatnog poboljšanja položaja geekova u srpskom društvu.

Dakle u noći 17. decembra, budite uz seriju koja je omogućila Stanislavljevim usnama da dotaknu Mirkino rame. Time ćemo pokazati kakve serije želimo da gledamo i ako rejting bude ponovo veliki, posramiti RTSovog samoupravnog behemota.

Istovremeno pokazaćemo i Pinku da bi trebalo da snimi nešto i za nas, i da itekako možemo da utičemo na rejtinge.

Velike američke stanice zbog ljudi kao što smo mi prave, produžavaju ili ukidaju serije i vreme je da se to desi i u Srbiji.

Konačno, pravi fank Intifade ovoj epizodi LJUBAVI NAVIKE PANIKE daće Tarik Filipović koga ćemo detonirati kao pravog šehida u sred termina STRANKE ZDRAVOG RAZUMA.

Remember, remember the 17th of December

18 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Apsolutno se slažem. Što se mene tiče, STRANKA ZDRAVOG RAZUMA ne može da bude gora ideja. Na takav način će uništiti sve one fanove TESNE KOŽE. . .

10:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

"Prirodan korak bi bio bojkot. Međutim, piplmetar neće zabeležiti da pismeni bojkotuju Pavića pošto ima sasvim dovoljno nepismenih fanova PORODIČNOG BLAGA, STIŽU DOLARI, AGENCIJE ZA SIS i SELJAKA da se ipak pojave pred ekranima."
Ko ono bese dramaturg AGENCIJE ZA SIS?

7:17 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Dimitrije je dramaturg AGENCIJA ZA SIS. I sta sad?

7:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

''naša najbolja glumica Mirka Vasiljević''
''budite uz seriju koja je omogućila Stanislavljevim usnama da dotaknu Mirkino rame''

Da, da... Svi pismeni i obrazovani će svakako gledati ovakve pizdarije.

11:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

jel ti to smes tako mami da kazes?:)

1:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

"...cime bi u Srbiji bio ostvaren kuriozitet da kriminalci snimaju policijsku seriju, jasno je da za nas RTS ništa nije snimio."
Izvinite, ali posto nisam u toku, koji su to kriminalci koji snimaju seriju? Lekic i Bajic? Ako je istina, zanima me kako ste dosli do toga zakljucka (zaista me interesuje, posto nisam u Srbiji). Blagodarim unapred.

6:34 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

ako nisi u Srbiji, raduj se sto si pobegao, a ne da se opterecujes time ko je kriminalac...

7:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa zanima me ako kazete da su reditelji kriminalci, zasto su kriminalci...to je ipak teska optuzba...

7:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

''naša najbolja glumica Mirka Vasiljević''
''budite uz seriju koja je omogućila Stanislavljevim usnama da dotaknu Mirkino rame''

Da, da... Svi pismeni i obrazovani će svakako gledati ovakve pizdarije.

Svakako se slazem. Dobro bre ljudi, dokle cete vise da se uvlacite Mirki sto vam radi za dzabe?

9:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

e sad... radi im dzabe i jos da joj se i uvlace... bilo bi im mnogo

2:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Posto Nevini Decaci nemaju hrabrosti, ja cu ti reci.

Zoja Todoric, producent serije je kriminalac, a to je pokazala i sada sa ovom serijom u koju je usla kao u prevaru sa idejom da u toku snimanja izmuze jos neke pare. U tome nije uspela i sada je snimanje prekinuto.

Sto se Bajica i Lekica tice, dovoljno je reci da su u sred najmracnijeg Milosevicevog doba snimali najskuplje filmove, sto je u to vreme jedino moglo da se realizuje u sprezi sa privrednim kriminalcima ili strukturama tadasnje vlasti ili sluzbi bezbednosti.

2:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

@ Olja, ja yaista ne vidim po cemu je Mirka najbolja domaca glumica. Ljudi, pa ona ne zna da glumi to je svima jasno!

A to sto su Bajic i Lekic snimali najskuplje filmove za vreme Milosevica, ne cini ih kriminalcima...

2:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sigurno nisu snimali zbog toga sto su dobri reditelji :)

3:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hvala za osobu "koja je imala hrabrosti" :)...

Ime Zoje Todoric nisam dugo cuo, poslednje cega se secam je da se dugo cekalo da se Drzava mrtvih privede kako-tako kraju, a ona je bila producent.

A za ovu dvojicu reditelja, to da su kriminalci je i dalje teska i preterana optuzba...da su prosecni reditelji, to vec stoji, a ako su zaista potrosili tolike pare na filmove u doba Bobija, da su bili bolji filmovi, niko se na to ne bi obazirao...Ne bi bio ni prvi, ni poslednji put u istoriji filma da su veliki filmovi nastajali (i jos uvek nastaju) u totalitarnim rezimima...ali to je neka druga prica....

5:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

pa jeste. ne moze se za coveka koji je snimao balkanska pravila, namenski film za sluzbu drzavne bezbednosti, reci da je kriminalac tek tako. moze da se nastrada.

7:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

Interesantno je sto se u "kriminalce" ovom prilikom ne svrstava Srdjan Dragojevic, cesti saradnik jednog od webmastera ovog bloga, koji je u vreme Milosevica isto tako snimao preskupe filmove.
Baj d vej, sad mi je jasno zasto se "Agencija za SIS" ne spominje u kontekstu sveopste propasti TV produkcije u Srbiji. Reklo bi se da je, bas zbog toga sto taj argument moze da se potegne, skup znalacki & iskusno sveden na RTS.

4:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ja sam tek sada skontao da se "Agencija za SIS" ipak spominje u kontekstu sveopste propasti TV produkcije u Srbiji. Moja greska. D.V., ako je on ovo pisao, dobija poen za samosvesnost. Kontam, mora da se zaradi nesto. Moja greska.

5:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Izgleda da je snimanje `Plave strane meseca` i definitivno prekinuto. Oni su prvo napravili pauzu dok ne uspeju da nadju nekog jakog finansijera kao sto je RTS pa kad je to puklo, morali su da obustave celu stvar.

Snimljena je trecina prvog ciklusa, i izgleda da od toga nece nista moci da se iskoristi.

Evidentno je bilo previse kriminalaca na jednom mestu. Kad su tu Zoja, Leka i Darko, stvari ne mogu izaci na dobro. Kad oni rade, advokat ekipe je Goran Kljajevic, ugovori se overavaju u Specijalnom sudu a obezbedjenje snimanja radi UBPOK.

3:07 AM  

Post a Comment

<< Home