Friday, April 27, 2007

MANISENT I MENTALNOST vs ŠTUKA


Sutra uveče (subota, 28. april, na rođendan našeg reditelja Danila) će u Klubu Doma omladine Beograda biti održan četvrti koncert iz serijala „SCENA Uživo!“ koji od početka marta organizuju Dom omladine i web magazin Popboks.

Nakon tri tematske večeri (art-rok, hip-hop i pop psihodelija), ovom prilikom će se publici predstaviti dva mlada benda iz kataloga „garažni rok“: Manisent i Mentalnost i Stuka (Štuka).

Manisent i Mentalnost je četvoročlani beogradsko-čačanski sastav iz kog stoje brojni nastupi po Srbiji, ali i inostranstvu: prošlog septembra su održali devet koncerata u osam gradove Nemačke. Pre par meseci su sa izdavačkom kućom Automatik Records potpisali ugovor za debi album, a frontmen benda Milan Tica je glumio i u filmu „Mi nismo anđeli 3“ (i sa Dimitrijem i ostatkom ekipe se ludo provodio po premijerama A3 u Srbiji)

Stuka su prošlog leta svirali na prestižnom američkom festivalu „South by Southwest“, a proteklih meseci u Beogradu kao predgrupa Andre Vilijamsu i hrvatskoj surf grupi Bambi Molesters. Njihova pesma „Lord“ se pojavila na nedavno objavljenoj kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (PGP-RTS).

Oba benda imaju objavljene pesme u okviru Popboksove rubrike „Scena“, na kojoj mlade domaće grupe postavljaju svoje prve radove.

Koncert u Domu omladine počinje u 22 h, a Stuka su publici spremili i specijalni video poklon.

Poslednji koncert u okviru serijala SCENA Uživo! – nastup Nežnog Dalibora i Mothership Orchestra – je bio rasprodat, što se već godinama prava retkost kad su u pitanju koncerti mladih domaćih bendova. To je podatak koji svakako treba uzeti u obzir u proceni svežine i energičnosti onog što s pravom naziva „nova srpska scena“.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Danilo, srećan rođendan!

Sve najbolje!

5:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Danilo, srećan rođendan!

Sve najbolje!

5:32 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hvala, Borkes! :)

2:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej ljudi... frontmen Manisenta je VLADE Tica, a ne Milan. :)

Vlaaaaaade... Tica!
Vlaaaaaade... Tica!
:)

6:21 AM  
Blogger Unknown said...

qzz0515
adidas outlet
uggs outlet
chrome hearts outlet
pistons jerseys
ferragamo outlet
coach outlet online
le coq sportif shoes
prada outlet
michael kors handbags
oakley sunglasses

11:25 PM  

Post a Comment

<< Home