Friday, July 13, 2007

MAFIJAŠ V.D.

Miroljub Vučković, čovek koji je nezasluženo poneo epitet najgoreg među najgorima, iako zapravo niko ne može da bude gori od najgorih, oni su svi manje više isti, postao je vršilac dužnosti direktora Filmskog centra Srbije dok se ne imenuje novi.
Donosimo vam korigovanu novu vest iz BLICa.
Vučković novi direktor
Autor: K.R. 13.07.2007. - 10:41
Vlada Srbije usvojila ostavku Đorđa Milićevića ostavku i za v.d. direktora Filmskog centra Srbije imenovala Miroljuba Vučkovića, za poslenog u FCS i višegodišnjeg selektora Festa. Inače, ostavka Đorđa Milićevića, na mesto direktora Filmskog centra Srbije, o čemu je „Blic“ juče pisao, izazvala je priličnu pažnju javnosti. Da podsetimo, u obrazloženju svoje ostavke upućene ministru kulture, Milićević ističe nepremostive razlike u u načinu rešavanja problema u domaćoj kinematografiji. „Razmotrivši naše dosadašnje sastanke, prinuđen sam da zaključim da Vi i ja definitivno nismo na ‘istoj stranici’ kada je u pitanju kinematografija u Srbiji“, poručio je Milićević Brajoviću. I još (prema Pressu, od 11. jula): „Vaše sprovođenje ankete van institucija koje vodimo, ‘Da li bi trebalo zatvoriti Filmski centar Srbije?’, pokazuje duboko nepoštovanje onoga što je ova institucija, kao i njen značaj za kinematografiju, ali i pre svega vaše nepoverenje u mene i moje saradnike“. Tim povodom ministar Brajović je dao kratku izjavu: „Institucija Filmskog centra Srbije se ne dovodi u pitanje. Filmski centar Srbije je ustanova kulture preko koje ministarstvo svim snagama podržava razvoj kinematografije u Srbiji.“

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

odvratan da gori ne moze biti to je VD Filmskog centra Srbije. covek koji toliko dugo zivi a da zapravo nista ne radi osim da o trosku drzave putuje po festivalima po kojima deli vizit karte i jos ponesto. kao kandidati pominjala su se jos neka imena oko i unutar srpske kinematografije koje ne bih komentarisala ali, podjednako ocajna i nedopustivo predvidva.
nacin na koji novi ministar baulja po kulturi zemlje koja je inace toliko duboko zabrazdila u sve osim iste pokazuje da vreme tihog zapravo nikada nije ni proslo. bilo bi potpuno pogresno baviti se samo gosn. vuckovicem a bez razmatranja lika i dela novog ministra. zabludeli pogledi su zapravo konfor celuloidne trake i ponekog pozorisnog komada a nikako ministraskih sposobnosti ili podobnosti. i pljuvala bi jos ali odoh na sajt sopota da se smejem malo.

2:35 PM  
Anonymous Anonymous said...

o brajovicu ne bih, jos je rano...ali vuckovic je ubedljivo najbolje resenje, ne znam zasto ga pljujete...covek je em vrsni poznavalac svetskog filma, em ima milion veza u inostranstvu, i veruje u film kao umetnost. ovde pajkiceva skola dramaturga zamera coveku sto se recimo drznuo da voli iranski film, koji uzgred, u poslednjih desetak godina malo, malo, pa drmne neku nagradu na glavnim svetskm festivalima...sto se niko ne buni sto cirilov putuje po svetu sa drzavnim parama? vuckovic je povezan sa mnogim celnicima svetskih festivala, poznaje film bolje od mnogih kod nas (kakve veze ima sto nema diplomu? vi koji sebe nazivate filmskim kriticarima uglavnom imate diplomu iz dramaturgije, kao da je to ulaznica za bavljenje selektorskim poslom, ili kritikom!)...ne znam koliko je placen, i kolike su dnevnice, ali siguran sam da koliko god je placen, placen je malo...bravo za izbor! nadam se da ce tako i da ostane!

5:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

uopste me ne zanima sto covek nije zavrsio FDU, to ovde nije tema. sto se tice njegovoh veza u inostranstvu tacno je da one postoje ali one su potpuno neplodne za srpsku kinematografiju a pokazuju se korisne samo u licne svrhe vd-a i njemu bliskih. osim toga, izborom gosn. Vuckovica se opet zanemaio konflikt interesa koji se ocituje u njegovm sinu koji sasvim uspesno zavrsava FDU.
i za vas poznavoce lika i dela VD-a dajte neki njegov CV. probajte i videcete koliko ce papir ostati prazan...

1:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jel ovaj komentar br. 2 pisao Vuckovic sam?

7:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Deluje ko da ga je pisao Vuckovic sam. Dimitrije je u pravu. Vuckovic nije najgori ali je u ostroj konkurenciji za najgoreg. On ne poznaje film ni evropski ni iranski niti bilo koji drugi. Skuplja besplodne kontakte koji samo njemu i njemu bliskima koriste. Maltretira zaposlene. Objavljuje knjige Dude Lakic. Dovodi ocvale gey ikone na FEST koji kao umetnicki direktor drzi u ropcu bezidejnosti vec neko vreme (iako mu je istekao mandat a nema pravo reizbora). Grebe se za dnevnice gde stigne. Njegova supruga ima producentsku kucu a sin mu s uspehom zavrsava FDU kao reziser. Njegovim izborom se definitivno stavlja tacka na eksperiment FCS kao pokusaj distanciranja tokova novca od politickih centara moci. Mica je tu jednostavno uvek bio kada je trebalo opsluzivati ministre od Nade Popovic Perisic pa do Tihog. Tihog koji je BTW vec u sukobu interesa jel igra u filmu Vinka Bresana Zena bez tjela za koji je potpisao pare. Tricavih 50.000,00 evrica za sada. Vise se nije imalo valjda.
Drugo njegovim imenovanjem se nastavlja trend refeudalizacije nase kulture a kinematografije pogotovo. Sto bi se reklo Ocevi i oci... Predrag i Srdan, Mica i Pavle, Goran i Vlada, Nada PP i Vlada P...Gen umetnickog stvaralastva sigurno opstaje u ovim familijama. Od ovoga pravila postoji par izuzetaka (sam DV i Aca Radivojevic) koje para-elita posmatra kao izrode finih oceva zbog njihove nezgodne navike da govore istinu i pisaju niz vetar. Mica, nekadasnji sluzbenik Predraga Golubovica i njegovo imenovanje je u stvari signal tihog prevrata u nasoj kinematografiji gde ce partijska knjizica DS i bliskost Srdanu Golubovicu otvarati vrata snimanju filma. Sto ne mora biti lose - ako nista drugo to nam je za sada dobnelo prvi igrani film Mladena Djordjevica.

3:03 AM  
Blogger Unknown said...

adidas tubular
yeezy boost
adidas stan smith shoes
jordan shoes
nike air force 1
nike roshe run
adidas ultra boost
led shoes
jordans for cheap
roshe shoes
20170715

3:02 AM  

Post a Comment

<< Home