Monday, August 25, 2008

DANI UŽASA I RAZONODE

Sigurno vas je zanimalo šta imamo da kažemo o ovoj vesti koja nas je obradovala pre nekoliko dana:
BEOGRAD, 19.08.2008
Beta

Ministar kulture imenovao savetnike
Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić imenovao je za specijalne savetnike Gorana Markovića i Zorana Hamovića, saopštilo je danas to ministarstvo
Marković je filmski i pozorišni reditelj, a Hamović je vlasnik izdavačke kuće "Klio".
U svetu kada se desi neka pljačka, običaj je da policija napravi konferenciju za štampu. U srpskoj kinematografiji je obrnuto, posle pljačke obično lopovi prave konferenciju za štampu.
O ovoj vesti najbolje govori ideja da razmišljamo o tome da pokrenemo jednu jedinstvenu manifestaciju u svetskim okvirima koja bi se zvala Festival usmenog filma na kojoj bi učestvovali filmski autori i pred publikom prepričavali kakav bi film želeli da snime. Sigurno je da bi takav festival bio zanimljiviji od popularne Turneje četiri skakonice (Novi Sad, Sopot, Vrnjačka Banja, Niš) i da bi se publika više zabavljala.
Uostalom, više pažnje privlače neki filmovi koji ne postoje poput VELEBITA nego neki naslovi koje oni žele stvarno da snime što dovoljno govori o potpunom idejnom porazu njihove opcije. na svu sreću, način na koji snimaju filmove kao roditeljski greh prati i kvalitet njihovih projekata.
Ipak, takvu manifestaciju nećemo pokrenuti zato što koliko god užasa oni izliju na nas, zauvek će ih progodniti naši nenamireni projekti koje ćemo mi uprkos svemu snimiti. Za početak ćemo uprkos svemu snimiti ŠIŠANJE.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

desavanja u srpskoj kinematografiji su takva da mi se non-stop cini da MENE LICNO neko zajebava.
ali, posto vidim da i vi ovde imate isti osecaj, znaci, mozda gresim. to je utesno.

6:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Aman ljudi dokle nameravate da, opravdano ili neopravdano,pljujete po najzvucnijim filmskim imenima. Pa Goran Markovic je covek koji je snimio vise dobrih filmova nego sto cete vi imati ideja da mastate. To sto neki vas film nije dobio sredstva na nekom konkursu vam ne daje za pravo da se tako odnosite prema ljudima koji su zaduzili nasu kinematografiju. Sudeci po vasim komentarima vi biste kao ziri bili sto puta gori u smislu ortacko-rodjackih kombinacija. Nepostovanjem tudjeg rada, pogotovo tako ocigledno kvalitetnog kao sto je Markovicev, ne uzdizete sebe vec se prikazujete u najgorem mogucem svetlu i nipodastavate to malo dobrih stvari koje ste uradili (mislim pre svega na film Sejtanov ratnik i poneki duhovit komentar na blogu).Tako kako vi mislite se ne postaje veliki filmski stvaralac. Pre svega morate biti nepristrasni u vasim sudovima jer ste mnogo manje objektivni od onih koje prozivate. Hvalite kojekakve gluposti i budalastine koje su snimili ili pokusali da snime vasi prijatelji (setite se samo vaseg stava o Pinku!!!), a pljujete po svemu ostalom bez ikakvog kriterijuma i kompetencije. Ako tako nastavite zavrsicete kao isfrustrirani starci koji nista u zivotu nisu uradili osim sto su mrzili one koji su nesto uradili.Nadam se da shvatate da je ovaj komentar dobronameran i da ga ne bih napisao da mi niste simpaticni...

5:09 PM  

Post a Comment

<< Home