Tuesday, November 14, 2006

NEVINOST JE LEK


Evo jedne zanimljive upotrebe nevinosti o kojoj želimo da vas obavestimo:

Ministarstvo zdravlja Južnoafričke Republike najavilo je preduzimanje novih i radikalnijih mera u sprečavanju širenja HIV virusa koje u ovoj zemlji poprima zabrinjavajuće razmere. Prema procenama UNICEF-a, virusom HIV-a je zaraženo oko 11% ukupnog stanovništva, odnosno 17% stanovnika između 15 i 45 godina. Nadležni tvrde da je jedan od najvećih uzroka ovako velikog procenta zaraženih i to što lokalno stanovništvo i dalje ima više poverenja u tradicionalnu medicinu i što se teško odlučuje na posetu državnim bolnicama. Nedavno je zabeleženo više silovanja maloletnica koje su počinili oboleli od AIDS-a, uvereni da ih može izlečiti samo krv nevine devojke.
D.T.

5 Comments:

Blogger angel011 said...

To je stara priča.

5:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

moram da "off-topicujem", sorry! Ali, zna li neko nesto o animiranom filmu strip crtaca Alekse Gajica ("Bic boziji")koji se trenutno "snima"? Zoran Cvijanovic je bio u Dizanju na Radiju B92, pa je pomenuo taj projekat. Radnja se navodno desava u Beogradu u buducnosti, ali nit znam kako se zove, ni ko sve osim Cvije ucestvuje, ni o cemu se preciznije radi, sem da bi trebalo da bude gotov za godinu dana (plus-minus).

3:40 AM  
Anonymous Anonymous said...

da sam prekinem off-topic, saznao sam, ali vrlo malo. Film se zove "Technotise - Edit i ja" i zaista se desava u Bgu u buducnosti. Glasove likovima daju Boris Milivojevic, Zoran Cvijanovic, Zika Todorovic.... Oni koji su vise upoznati sa radom Alekse Gajica (nazalost, ja nisam medju takvima) verovatno znaju vise o cemu se radi. Samo sam prepoznao glavni lik (lepa plavokosa devojka)iz nekih spotova, ne secam se ni ja koga. Nema nicega o filmu na imdb-u. Ima trejler on-line ali 25MB....

4:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Samo da Cvbija ne radi standardnog Mileta...

3:23 PM  
Blogger doba_nevinosti said...

Cvija ima viziju da TECHNOTISE bude zacetak razvoja beogradskog studija za animaciju... U principu animirani filmovi su jako skupi, ali uvek je najskuplji onaj prvi koji se radi posto se u budzet tog filma racuna i nabavka i razvoj tehnologije.

2:20 AM  

Post a Comment

<< Home