Thursday, September 13, 2007

TRADICIJA HORORA U SRPSKOM FILMU


Predavanje na ovu temu biće održano u petak 14.09.2007. u Biblioteci Grada Beograda, sa početkom u 19.00 h, u redovnom terminu za filmske tribine koji vodi filmski kritičar i teoretičar Srđan Vučinić.
O ovoj temi govoriće Dejan Ognjanović, autor knjige U BRDIMA, HORORI: SRPSKI FILM STRAVE (Niški Kulturni Centar, 2007) koja se, kako se iz podnaslova vidi, bavi recepcijom horora kod nas i dosadašnjim iskustvom sa tim žanrom u okvirima srpskog filma, od LEPTIRICE (1973) do ŠEJTANOVOG RATNIKA (2006). Knjiga je već naišla na povoljan prijem (prikaz u Kulturnom dodatku POLITIKE a nedavno je promovisana i na Festivalu Filma i Vina GROSSMANN 2007, u Ljutomeru, Slovenija.
Posle predavanja biće prikazan manje poznati domaći horor, TV film SAN DOKTORA MIŠIĆA u režiji Branka Pleše, sa Ljubom Tadićem u glavnoj ulozi.

Obavezno dođite. Dejan Ognjanović je jedan od najaktuelnijih srpskih teoretičara a ova tema je jedna od najzanimljivijih u istoriji naše kinematografije.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ma dajte, ljudi, tom Dejanu ipak nedostaje malo veca eruditivno-empirijska potkovanost. Previse je proizvoljan, ali u sredini kakva je nasa, to je po svemu sudeci sasvim dovoljno za izvodjenje auto-tripa... Pozdrav Dimitriju!

11:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa, knjiga "U brdima, horori" pokazuje nešto sasvim suprotno. Ali, mora prvo da se pročita, a čitanje je uvek teža rabota nego proizvoljna priča.

8:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Slazem se sa anonimusom br. 1. Izrecen stav nastaje posle "teze rabote", a proizvoljnost neka ostane lokalnim fanovima. "U brdima, horori"... he, he, cool, hvala, ali za neku drugu zemlju (drzavu). Zemlju koja nedostatak prakse treba da nadomesti pravilima tudje teorije.

6:37 PM  
Blogger happy 123 said...

louboutin shoes
roshe run
yeezy shoes
chrome hearts
kyrie 3
air force 1
tom ford sunglasses
nike dunks shoes
fitflops sale clearance
adidas superstar
20170715

2:59 AM  

Post a Comment

<< Home