Sunday, November 06, 2005

ЧАРЛСТОН ЗА НЕВИНЕ


Dimitrije je video promo reel ČARLSTONA ZA OGNJENKU, evo utisaka:

Posle besramnog serbsploitationa IVKOVE SLAVE posle koga sam se ozbiljno zabrinuo za budućnost našeg filma i po ko zna koji put pitao majku gde mi je pasoš, došao sam kući i zatekao dva divna poklona, DiVX sa filmom DOMINO Tonyja Scotta i DVD sa promo reelom ČARLSTONA ZA OGNJENKU. O DOMINU će biti reči kasnije. Međutim, ČARLSTON zaslužuje pažnju odmah. Po kadrovima stavljenim na ovaj promo reel sklopljen u prvoj fazi snimanja filma, u Smederevu i Beloj Crkvi, a to ne uključuje materijale snimljene u Negotinu, Boru i Beogradu, Uroš Stojanović isporučuje film kojim bi trebalo da se ponosimo.
Ova promotivna forma ne prikazuje dijaloge, niti cele scene tako da nema utiska o dramskom razvoju situacija. Međutim, sakupljeni kadrovi su impresivni, čak i ovako izmontirani na temp čarlstonu, bez sinhronizacije atrakcija i zvuka.
Sa atmosferom na tragu Jean-Pierre Jeuneta, u univerzumu koji izgleda kao Peckinpah iz najmarihuaničnijih dana i snažnim romantičnim vajbom kjukorovskih razmera, sa srpskim glumcima koji izgledaju kao studio-zvezde iz Technicolor faze, OGNJENKA izgleda kao sve ono što su stranci hvalili u našem filmu a nikako nije postojalo. OGNJENKA izgleda kao nešto posle čega bi čovek ZASLUŽENO stekao Kusturičin uspeh.
U promo reelu se vidi da se dosta koriste razni pokreti kamere, uglavnom kran koji stvara vrtoglavo romantičan utisak, zatim širokougaona optika koja dešavanju daje poseban komični element.
Ako bih na prvi utisak rekao da OGNJENKA izgleda kao strani film, to bi bila samo zanatska odrednica. Da, zaista izgleda kao nešto što nismo bili svesni da srpski filmski radnici mogu da proizvedu.
Ali, kvalitativno, OGNJENKA izgleda kao српски филм, neki budući srpski film uporediv i konkurentan sa stranim!
Свака част!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

[url=http://www.freewebs.com/duloxetine-online/]order cymbalta online
[/url] cymbalta 30 mg lilly
much does 60mg cymbalta cost
ariclaim beipackzettel

1:46 AM  

Post a Comment

<< Home