Monday, August 13, 2007

DRUGI DAN

Dimitrije je uspeo da se na kratko dokopa neta i evo šta piše o drugom danu u Banji:

DRUGI DAN

Drugi dan Festivala proveli smo u znaku toga da u hotelu celog dana nije radio lift i po stepeništima smo se sudarali sa baldisalim turistima među kojima je bilo dosta Slovenaca pred kojima smo uspeli da se solidno osramotimo kao domaćini.

Počela je Škola dramaturgije „Lazar Stojanović“ koju vodi Srđan Koljević. Ova tradicionalna škola je poznata po tome što već godinama skuplja studente iz regiona i bilo bi zanimljivo da se podvuče crta koliko su njeni polaznici do sada postigli pošto mi se čini da su već ostvarili i neke rezultate.

Posle podne, u bioskopu, prikazan je hrvatski film ARMIN Ognjena Sviličiža, no to ostvarenje zaslužuje dužu brutalnu kaznu. Prikazan je sa DVDa i projekcija je bila neuslovna, pa ipak teško da ima opravdanja za ovakav film. Ipak, kakav god da je film, nije lepo da bude prikazan na ovakav način i da se tako predstavlja ljudima na festivalu.

Projekcije su zbog kiše opet uveće bile u bioskopu i bilo je poluprazno što stvara konfuziju pošto se svi žale na to što su projekcije u bioskopu a ne na Letnjoj pozornici pošto bioskopska sala ima manji kapacitet. Međutim, kada je bioskop poluprazan kada se prikazuje pobednik Nazi Festivala BELLE EPOQUE, koliko bi onda pozornica bila prazna?

Ekipa filma A3 se poklonila u sastavu Zlatko Rakonjac, Nemanja Janičić i Dimitrije Vojnov. Kako idu festivali, sve nas je manje i manje... :)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Prikazivati film sa DVD-a je stvarno ponizenje...zao mi filmskih pregalaca...

12:13 PM  
Blogger Ivan Bevc said...

Da li stvarno mislis da mozemo da se obrukamo ... ikako...vise? Mislim da na spomen reci Srbija vecina momentalno obori kriterijume na najnize grane, ionako kod nas dolaze na safari (splavovi, Guca) trodnevnog hedonizma nakon cega se ispraznjeni vracaju u svoje uredjene zemlje.

1:21 AM  

Post a Comment

<< Home