Saturday, September 29, 2007

FILMOVI ZA SNIMANJE I FILMOVI ZA GLEDANJE


Jutros smo na e-mail Doba Nevinosti dobili pismo malog osmomesečnog Tvrdiše koji je začet u aprilu 2006. na bioskopskoj projekciji filma ŠEJTANOV RATNIK u Akademiji 28:
Drage čike sa Doba Nevinosti,
Osnovna podela među srpskim filmovima jeste podela na filmove koji se snimaju da bi se snimali i na filmove koji se snimaju da bi se gledali. ŠEJTANOV RATNIK je film snimljen da bi se gledao. Međutim, sinoć mu je to onemogućeno na televiziji Pink pošto je pušten čak 20 minuta ranije u odnosu na najavljeni termin, a da ne govorimo o tome da nije emitovana odjavna špica, što je već neka vrsta lepe tradicije na našim televizijama koje same procenjuju koju su delovi filma važni a koji ne.
Sudeći po trejleru za film PROMENI ME, vidimo da Pink ne ume da snimi film, međutim, sinoć smo sa emitovanjem ŠEJTANOVOG RATNIKA shvatili da ne umeju ni da puste film.
Film je prikazan u najboljoj tradiciji Nacionalnog festivala na koji me je mama vodila da gledamo HADERSFILD, dakle potpuno neregularno, što samim tim znači ni da rejtinzi koje saznamo u ponedeljak neće biti relevantni pošto ljudi koji su su uključili u gledanje filma posle 20 minuta ni po jednoj teoriji dramaturgije i montaže ne mogu da shvate o čemu se u filmu radi. Jadni mali rejtinzi. Jadna deca koja su upalila televizor u 23h.
Mene su sinoć mama i tata stavili pred televizor da gledam ŠEJTANOVOG RATNIKA u 23h. Iako je to veliki napor za mene, pošto sam još mali, rekli su mi da treba da ga gledam pošto sam začet za vreme tog filma. I onda se ispostavilo da film traje već 20 minuta i ništa nisam shvatio.
Inače, molio bih vas ako bi mogli da pišete više o položaju beba u savremenom srpskom filmu pošto odavno više niko ne snima filmove za nas, niti znamo da li su bebe koje statiraju u filmu sindikalno organizovane. Šta se desilo sa bebom koja glumi dete Kneza Miloša u filmu ŠEJTANOV RATNIK? Smatram da bi bebe koje su začete za vreme srpskih fimova trebalo da dobijaju neku vrstu stipendije od ekipe filma.
Sve najbolje,
Mali Tvrdiša

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tvrdisa je zacet na projekciji SEJTANOVOG RATNIKA, jer su se njegovi roditelji kresali od muke.

4:35 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ne dopada mi se film, ubismo se od dosade.
Pokusaj cenim,pogotovo mladog sveta. Ipak, ekipa koja je radila na filmu- ako je mlada-napredovace i razvijati se.
Ima sanse da za par filmova shvate cake i da ne dave toliko sa dugim scenama-
Ipak je western western- a ovi novi filmovi nemaju taj "miris" zato i mislim da ne bi trebalo toliko odugovlaciti scene...

5:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

vestern? duge scene? what the hell?

9:21 AM  
Blogger Admin said...

Thank you for your support who has read our article. I'm very happy if you can share our article below

Cara Mengobati Sipilis
Obat untuk menghilangkan jerawat kelamin
Obat Untuk Menyembuhkan Sinusitis
Cara Menghilangkan Benjolan pada Anus
Cara Mengatasi Disentri

6:13 PM  

Post a Comment

<< Home