Friday, September 21, 2007

JANITOR IN THE HOUSE


Evo super vesti sa Popboksa:
Snima se novi dugometražni domaći crtać

Kratkometražni crtani film Domar mladog autora Nikole Vulovića prerašće u dugometražni crtać pod radnim nazivom Kiza, The Movie, čija je premijera planirana za jesen naredne godine.
Vulović je agenciji Beta rekao da će za novi film preraditi svoju polučasovnu akcionu komediju o domaru sa moćima superjunaka i snimiti dodatnih sat vremena materijala u saradnji sa Miodragom Ćertićem i Srđom Penezićem (Film Noar).
On je naveo da je već završeno oko 20 minuta animacije za novi film, koji bi trebalo da bude "spoj najboljih tekovina domaće crnohumorne komedije i holivudskog akcionog filma sa upotrebom najmodernije tehnologije".
U Kiza, The Movie ostaće glasovi iz Domara (Nenad Jezdić i Nikola Đuričko), a Vulović najavljuje i učešće "još dvoje-troje poznatih glumaca".
Glavni junak budućeg crtaća, domar Kiza, poseduje nadljudsku snagu, na njega ne deluje zemljina teža, u stanju je da generiše energetski talas jačine atomskog udara, ali dane provodi terorišući studente akademije umetnosti u Beogradu.
"Njegova strahovlada konačno dovodi do napora da mu se stane na put. Čitava interventna brigada policije završiće u Savi. Film se bavi izvorom njegovih moći, staviće ga u društvo najpoznatijih superheroja i antiheroja, obradiće našu današnjicu kroz humor i akciju", kaže Vulović.
U međuvremenu, on će svoj kratki film Domar premijerno prikazati u revijalnom delu Međunarodnog festivala animacije Animanima 07 u Čačku, 22. septembra.