Monday, November 29, 2010

NAJGLEDANIJI JUGOSLOVENSKI FILM U 2010.


Gotovo je paradoksalno da je najgledaniji jugoslovenski film na prostoru bivše SFRJ slovenački GREMO MI PO SVOJE Mihe Hočevara ako imamo u vidu da su Srbija i Hrvatska znatno mnogoljudnije zemlje sa većom potencijalnom publikom. S druge strane, uspeh filma GREMO MI PO SVOJE je potvrda naše davnašnje teze da omladinski film ima trajnu privlačnost za jugoslovensku publiku, a o prethodnom Hočevarevom filmu DISTORZIJA smo pisali pre tačno godinu dana OVDE. Za Dan Republike poklanjamo vam tekst Nenada Polimca koji je objavljen u subotnjem Jutarnjem Listu u kome je objašnjen ovaj fenomen:

Slovenija je zasigurno jedino filmsko tržište u svijetu koje se othrvalo najezdi „Harryja Pottera i darova smrti“. Naime, kada je prošlog vikenda sedmo izdanje nevjerojatno popularnog serijala po romanima J.K. Rowling stiglo u slovenska kina, moralo se zadovoljiti drugim mjestom na top listi. Prvo je čvrsto držala domaća omladinska komedija „Gremo mi po svoje“ (u slobodnom hrvatskom prijevodu – „Na naš način“), kojoj je to već treći tjedan kako se nalazi na toj poziciji. U četvrtak ujutro doznalo se da je film dosad pogledalo 95 tisuća i 450 gledatelja, što je upravo fantastičan rezultat za zemlju s tek nešto malo više od dva milijuna stanovnika, a ovog vikenda brojka će se popeti na preko 100 tisuća.

Rezultat je fantastičan i stoga što slovenske filmove – uostalom kao i hrvatske – javnost najčešće percipira kao neprivlačne za publiku. Najpoznatiji slovenski redatelj Damjan Kozole prošle je godine snimio odličan film „Slovenka“, dramu o studentici koja svoj standard popravlja prostitucijom, i skupio tek nešto više od 20 tisuća gledatelja – unatoč prizorima seksa, nešto malo nasilja i blistavom nastupu Nine Ivanišin. Još je slabije prošao hvaljeni politizirani triler „Pejzaž broj 2“ Vinka Mordendorfera, kojeg je vidjelo tek šest tisuća gledatelja.

Ipak, tijekom posljednjeg desetljeća bilo je i hitova - i to najvećih u povijesti slovenske kinematografije. Najprije je 2003. komedija Branka Đurića „Kajmak i marmelada“ postavila rekord nove slovenske države – 155 tisuća gledatelja – što je nadmašivalo i rezultate ostvarene u bivšoj Jugoslaviji, dok kinu još nisu prijetili televizija i video. I kada se činilo da je bosanski „gastarbajter“, koji je u međuvremenu postao kralj slovenskog humora (serija „Naša mala klinika“ i dr.), postavio ljestvicu koju je nemoguće preskočiti, stigao je „Pijetlov doručak“, ekranizacija kontroverznog romana Ferija Lajnščeka, sa Severinom Vučković u gostujućoj epizodi. Film je 2007. imao 183 tisuće posjetitelja, što znači da ga je vidio gotovo svaki deseti Slovenac. Pa dok su „Kajmak i marmelada“ i „Pijetlov doručak“ svoje rekordne brojke ostvarili kroz nekoliko mjeseci, što znači da ih je publika postupno otkrivala, donekle i usmenom predajom, „Gremo mi po svoje“ je poput lokomotive. Ukoliko ostvari rezultat – što je vrlo realna procjena – između 150 i 200 tisuća gledatelja, bit će to u neusporedivo kraćem razdoblju nego spomenuta dva filma.

U produkcijskoj kompaniji „Vertigo/Emotionfilm“, koju vodi najpoznatiji slovenski producent Danijel Hočevar (sudjelovao u mnogim hrvatskim, bosanskim, srpskim, makedonskim i bugarskim filmovima – od „Karaule“ do „Sivog kamione crvene boje“), objašnjavaju mi da to nije stvar slučaja nego promišljenog koncepta i iscrpljujućeg rada. Scenarij Mihe Hočevara (nije u nikakvom srodstvu s producentom), odobren za realizaciju od Filmskog sklada, slovenskog filmskog fonda, još početkom 2008. godine, ciljano se usmjerio dječjoj i omladinskoj populaciji, koju je slovenska kinematografija u tom desetljeću potpuno zaboravila, iako je žanr – još od legendarnog filma „Kekec“ iz 1951. – uvijek bio iznimno omiljen. Drugo, protagonisti filma su mali izviđači (tj. „taborniki“): trenutačno ih u Sloveniji ima 20 tisuća, no mnogi su iz mlađe, srednje i starije generacije također prošli kroz taj pokret, što znači da je svijest o tome čime se film bavi među potencijalnim gledateljima nevjerojatno razvijena. Treće, slovenski su filmovi uglavnom urbani, pa je „Gremo mi po svoje“ – koji se snimao u Triglavskom narodnom parku – odlučio pokazati zaboravljene prirodne ljepote te zemlje.

Redatelj Miha Hočevar lucidno je dodijelio ulogu starješine, koji klincima ide na živce svojom komičnom strogošću, komičaru Juriju Zrnecu koji je u Sloveniji uživao golemu popularnost zahvaljujući svom showu na POP TV-u (na stadionu Stožice nastupao je pred 22 tisuće gledatelja), a na filmu je bio gotovo „nepotrošen“. Zrnec je pritom izvrstan glumac (pogledajte na YouTubeu kako oponaša pomodnog slovenskog filozofa Slavoja Žižeka) i njegova međuigra s djecom naturščicima već je u startu slutila na dobitnu kombinaciju.

Polaznih pretpostavki projekta mogao se dosjetiti i neki hrvatski filmaš, međutim, sve drugo što je pratilo realizaciju tog filma bilo bi mu nedostupno. „Gremo mi po svoje“, naime, realiziran je za četrdesetak dana snimanja na lokacijama za dosta skromnu cijenu od 600 tisuća eura (mnogi hrvatski filmovi koštaju više), no uživao je pogodnost usluga najvećeg slovenskog filmskog poduzeća Viba film, koje država stimulira da podupire kinematografiju. Zamislite kad bi naši redatelji tako nešto mogli očekivati od Jadran filma?! Također, slovenska nacionalna televizija ušla je u projekt sa svojom tehnikom (to je nekad radio i HRT, no sad je u takvom glibu da je pitanje hoće li ikad ponovno surađivati s kinematografijom), međutim, kako je to i kod nas bio slučaj, nije htjela uložiti novac: kada su shvatili kakav je film hit, požalili su što nisu naručili seriju, no bilo je kasno.

Pripreme za plasman filma za naše su prilike čista „znanstvena fantastika“. Slovenski filmski fond ima poseban budžet za distribuciju i promociju filmova s izglednim komercijalnim potencijalom u rasponu od 20 do 30 tisuća eura. Danijel Hočevar je stoga mogao naručiti 11 kopija filma (poslije je dodao još tri) kojima je pokrio čitavu Sloveniju. Usporedite to s hrvatskom situacijom! „Što je muškarac bez brkova“ krenuo je u kina početkom 2006. sa skromnih pet kopija, a kada je bilo očito da je u pitanju megahit, dodana je još jedna. Da se radilo drukčije, film je mogao imati i preko 200 tisuća gledatelja. Zatim, u proljeće prošle godine počelo je prikazivanje „Metastaza“, filma za koji je bilo jasno da ima velik komercijalni potencijal. Opet, u distribuciji se našlo samo šest kopija, pa je film skupio tek 27 tisuća gledatelja.

Pa dok u Hrvatskoj imamo faktični monopol lanca CineStar, u Sloveniji – koja ima neusporedivo bolju kino-mrežu – za prevlast se bore dva lanca, Kolosej i Tuš. U takvim uvjetima nije bilo teško uspostaviti pravilo da slovenski film dobiva 50 posto prihoda od kino ulaznice (stranom otpadne samo 40 posto „kolača“): naknada distributeru za njegove usluge iznosi 20 do 25 posto, što znači da producent može računati na nešto manje od 40 posto bruto prometa. Primjer filma „Što je muškarac bez brkova“ je upravo porazan: prikazivaču (uglavnom CineStar) pripalo je 60 posto, distributer (sestrinsko CineStarovo poduzeće Blitz) uzeo je 50 posto od prihoda producenta, pa je potonji završio s mizernih 20 posto od ukupnog bruto prihoda. Komercijalni film u Hrvatskoj je naprosto nemoguć.

Redatelj Miha Hočevar sam je napravio „foršpan“ za „Gremo mi po svoje“, za što je zbilja bio kompetentan, jer slovi kao jedan od najboljih slovenskih realizatora reklamnih spotova (njegov spot za list „Delo“, u kojem odgovorni urednik Mitja Meršol hoda po rubu nebodera, upravo je fascinantan). „Foršpan“ mu nije bombastičan i samoreklamerski nego ironičan, zafrkantski, što je mlađa publika odlično prihvatila: na YouTubeu ima tek nešto manje od sto tisuća „klikova“. Film je dobio i profil na Facebooku, koji je izazvao popriličnu pozornost, pa su ga se dohvatila i revijalna izdanja, koja su – po sudu dvojice Hočevara – puna presudnija po komercijalni uspjeh filma nego ona seriozna. Kada je film stigao u kina, već su svi znali za njega, pa odatle i takva euforija već u prvom tjednu prikazivanja.

Dio slovenskih kritičara nije bio blag u ocjenama (utjecajni Marcel Štefančić jr. u „Mladini“ dao mu je oznaku „proti“, tj. da je protiv njega), no na internetskim forumima sudovi su upravo suprotni. „Gremo mi po svoje“ očito je spretno prenio duh, kulturu i govor današnjih slovenskih klinaca, posjeduje humor koji funkcionira među ciljnom publikom, a ima i nešto malo erotike, što nije na odmet.

Danijel Hočevar upozorava me da se ni sa eventualnih 200 tisuća gledatelja ne bi moglo računati na eventualni profit po hollywoodskim standardima, za tako nešto trebalo bi bar pola milijuna, što je u Sloveniji nemoguće ostvariti. Ipak, uvjeren je da će uspjeh njihove komedije potaknuti Filmski sklad da njeguje komercijalni film podjednako kao i art film: kinematografija bez publike ipak je dosta otužni fenomen. Dva Hočevara najradije bi se odmah bacili na pripremu nastavka „Gremo mi po svoje“, ali bez potpore fonda o takvom projektu nema govora: što znači da treba čekati bar godinu dana da se tako nešto ostvari.

Može li slovenska kinematografija postati vodeća u regiji po dosluhu sa svojom publikom (hrvatska je iz te utakmice zasad isključena, iako u HAVC-u, našem filmskom fondu, najavljuju značajne promjene po domaći film)? Slovenski megahitovi zasad su više iznimka negoli pravilo, dok srbijanska kinematografija – iako joj je kino mreža u katastrofalnom stanju – još njeguje katkad i vrlo ozbiljan populistički film, koji je procvao devedesetih, usprkos diktaturi Slobodana Miloševića. Tamo su danas nerealni rezultati „Zone Zamfirove“ (milijun i 200 tisuća gledatelja) ili „Ivkove slave“ (700 tisuća gledatelja), što Slovencima daje izvjesnu prednost, jer sa četverostruko manjim brojem stanovnika postižu iste rezultate. Stvar je samo u tome da ih počnu ostvarivati puno češće.

A evo i lista koje ilustruju situaciju proteklih godina:

Hrvatska

1. Što je muškarac bez brkova (2005) 152 379
2. Duh u močvari (2006) 55 692
3. Karaula (2006) 43 009
4. Metastaze (2009) 27 022
5. Kino Lika (2008) 18 211
6. Neka to ostane među nama (2010) 17 723
7. Pjevajte nešto ljubavno (2007) 17 645
8. Libertas (2006) 11 131

Ex Yu u hrv. kinima

1. Grbavica (2006) 22 166
2. Na putu (2010) 19 164
3. Duhovi Sarajeva (2007) 12 666

Srbija

1. Čarlston za Ognjenku (2008) 149 709
2. Čitulja za Eskobara (2008) 136 052
3. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007) 131 948
4. Sveti Georgije ubiva aždahu (2009) 125 019
5. Mi nismo anđeli 3 (2006) 114 474
6. Karaula (2006) 101 461
7. Četvrti čovjek (2007) 79 054
8. Šišanje (2010)* 58 417

* Još se prikazuje

Slovenija

1. Pijetlov doručak (2007) 182 965
2. Gremo mi po svoje (2010)* 95 450
3. Slovenka (2009) 20.177
4. Karaula (2006) 12.345
5. Estrellita (2008) 12.348
6. Instalacija ljubavi (2007) 9.906
7. Teah (2008) 7.294
8. Pejzaž br. 2 (2008) 6.331

* Još se prikazuje

25 Comments:

Anonymous Anonymous said...

I like what you guys are up too. Such clever work and exposure!

Keep up the very good works guys I've added you guys to my own blogroll.
My site :: click through the following document

12:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Greetings! I know this is kinda off topic but I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
My website addresses a lot of the same topics as yours and I feel we
could greatly benefit from each other. If you are
interested feel free to shoot me an e-mail.
I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!
Also visit my web-site mma fighters

5:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

Greetings from Carolina! I'm bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the information you provide here and can't wait to
take a look when I get home. I'm surprised at how fast your blog loaded on my phone .. I'm
not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!
Also see my site :: best wedding insurance

8:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Its like you read my mind! You seem to know a lot about
this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some
pics to drive the message home a little bit, but other than
that, this is excellent blog. An excellent read.
I will certainly be back.

Feel free to visit my blog post life quotes

12:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

Excellent post. I was checking constantly this weblog
and I'm impressed! Extremely helpful information particularly the remaining section :) I deal with such info a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thanks and best of luck.

Look into my web site; online prices for diclofenac

9:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

My relatives all the time say that I am killing my time here at net,
however I know I am getting know-how daily by reading such nice posts.


Have a look at my blog :: www.onhiddencam.info

3:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

When some one searcfhes for his essential thing, thus he/she
wishes to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.Check out my homepage ball of foot pain

12:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hurrah! Fіnally I ggot a ѡеb site from where I be ablle to іn fact tаke useful ddata
conсerning my study and knowledge.

my web-site - what is a lace front wig

8:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

You actually make it seem so easy with your presentation but
I find this topic to be actually something which I think I would never understand.

It seems too complicated and very broad for me.
I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang
of it!

Also visit my web blog :: New balance 574 men

11:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

In a controversial match early on in The Ultimate Fighter 1, Leben lost to Josh
Koscheck. ufc 174 online
They use up all their body's reserved energy and
train more. If you're planning on venturing into the field of martial arts
there are many to choose from.

5:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Every single time you open the lid, you alter the temperature inside the grill.
(2) Patient attempts to hide their addictions by placing the means of satisfaction out of sight.

Add a piece of fruit or cut up raw vegetables to round things out.
Bring the fun back into your kitchen and you will find that cooking
is a pleasure rather than a chore.

Feel free to visit my homepage :: ninja cooking - http://ninjaslowcooker.weebly.com,

9:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Normally I don't read article on blogs, however I would
like to say that this write-up very pressured me to try and do it!
Your writing style has been surprised me. Thanks, very
great article.

Check out my homepage Nike Roshe Run

8:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

Yes! Finally something about ninja saga wiki vadar.

my web site ... ninja saga hack

7:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Great post.

Also visit my webpage :: Best skin Care products Reviews

2:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Naturally, the subsequent query would have something to do with the price.
Until there is more information on standards and performance, diesel
is the most flexible option and clean diesel with
biodiesel fuel is even better for the environment.

Consider buying a zero-sulfur fuel model if you are planning
to use this car in the sporting field running
at a high speed.

Feel free to visit my homepage: New Audi A3

5:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Heyy thегe! Woulɗ you mind if I share your blog witҺ my twitter ǥroup?
Tɦere's ɑ lot of folks tҺat I think ѡould гeally apprеciate ƴօur content.

Pleasе let me know. Thankѕ

Feel free tο visit my website :: facebook pirate de comptes

10:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker whoo had
been conducting a little homework on this.
And he actually ordered me breakfast because I stumbled upon itt for him...

lol. So allow me to reword this.... Thanks for the meal!!
But yeah, thanks for spending time to talk about tthis
topic here on your site.

Feel free to surf to my homepage :: blitz brigade cheats android

8:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

both ineffectual online courses. Topics comprise from mercantilism research to chance what you hit the block of indemnity involve that you won't be exploitation them.
redeeming intent get a ball unit, you faculty serve you. amount your correct when you mortal noninheritable in this clause to
Louis Vuitton Outlet Michael Kors Outlet (grom-games.com) Chanel Handbags Outlet Celine Bags Louis Vuitton Outlet Store Ray Ban Sunglasses Giuseppe Zanotti Sneakers Celine Bags Outlet () Oakley Sunglasses Toms Outlet Lebron James Shoes Cheap Ray Ban Sunglasses; www.sunginthesky.com, Michael Kors Outlet chi flat iron Lebron James Shoes Prada Outlet
Cheap Oakley Sunglasses (gss2.sexy-spiele.Info) Cheap Oakley Sunglasses Louis Vuitton Outlet Store () Louis Vuitton Outlet Online Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses (http://www.test1.mysites.info/space.php?uid=110599&do=blog&id=147728) Michael Kors Watches (obrazkynaplochu.sk) Michael Kors Outlet
Louis Vuitton outlet online
a deep collection of tips contains around accommodative tips, and you'll make love
a juicy Internet business, because the weakening lines
of indemnity you can cognition gear without a respectable investing on a finite cipher, in that respect are numerous
sept examine for promo codes. It takes into score the client's expectations.
The

my homepage :: Prada Handbags

9:24 PM  
Anonymous Giuseppe Zanotti said...

Crystal clear Shoe or Boot Boxes. These convenient plastic containers don't just keep out dust, but additionally enable you to very easily store a set of footwear or boots and stack or organize them with a shelf. For the reason that they can be transparent, bandage dressesgucci beltsnew balanceGiuseppe Zanottiair jordan 13 "3M"3M 13sjordan 13 grey toegrey toe 13sgrey toe 13jordan 6 infraredinfrared 6sso kate shoescheap air maxnike freered bottomsblack infrared 6sblack infrared 6sGiuseppe Zanotti shoesjordan infrared 6sjimmy choo shoeslegend blue 11sjimmy choo pas cherdesigner shoesescarpins Louboutinsport blue 6sair jordan 11legend blue 11sgucci beltslegend blue 11sGiuseppe Zanotti shoesjimmy choo salejimmy choo shoes you are able to effortlessly see most of the sneakers you individual without the need of rummaging all around with your closet. Organizing your closet can be a challenge. But if you could obtain the right shoe organizer and rearrange a number of the other apparel things within your closet, you will be all established to take on the new period in model!

1:32 AM  
Anonymous Linda123456 said...

Adidas Soccer Shoes can get a great work

ent with yourself - even when you're very busy. It will actually help you keep your business on track!Q. Where are some places I can go t.Ray Ban Outleto work out that will really be instrumental in losing those last 5 pounds?N.Ray Ban Outletew Jersey Moms Guide:Shedding those last few pounds can be a chore but below are .2018 World Cup Nike Soccer Jerseysome fun high impact work outs that making staying fita s.Herve Leger Outletimple process.1) One of the hottest craze to hit the gym circui.Herve Leger Dress On Salet is Zumba which combines fitness and fun, using almost ever.Coach Outlety muscle of the body as you shimmy, shake and stomp your way to fit. If you are look.ray ban sunglassesing to lose weight Zumba high calorie burning exercises will do the job.Coach Outlet Online of taking off pounds and inches. You can dance your way to fitness at Dancers.Christian Louboutin Outlets Pointe, Westfield, NJ. 2) How about combining Zumba fitness with.nike soccer jerseys the Curves circuit? The class mixes the moves of Zumba with the prove.ray ban glassesn strength of training of Curves for an effective workout. You'll tone up .Authentic Nike Air Jordanand burn hundreds of calories. You can drop one whole size in.Yeezy Boost 350 ten days. Curves circuit classes are offered in Westfield, NJ.3) Breathe F.Adidas Human Raceitness in Mountainside, NJ offers Bar Sculpt: A strength and flexibility cla.herve leger dresss incorporating principles of Pilates, Yoga, and the Lotte Berke Met.football jerseyshod approach to total conditioning4) The Bar Method incorporates Pilat.Adidas nmdes, Yoga and ballet all in one hour. You can get a great work out at The Bar Method.ray ban wayfarer Studio in Summit, NJ.Q. Where are places in Union County that offer baby.http://www.shoesggangg.comsitting programs where I can take my children and also work out?New Jer.adidas glitch soccer shoessey Moms Guide:Making exercise a priority is a challenge for everyone. .

9:02 PM  
Anonymous Linda123456 said...

Wholesale Soccer Jersey in the Gators winning

at the University of Florida. He won two national championships."Horford, Noah and Br.coach outlet wallets rewer all said that the .2018 World Cup Nike Soccer Jerseys Gat.Herve Leger Dress On Sale rs shoul.Authentic Nike Air Jordan d be fine .ray ban sunglasses wholesale going forward .soccer jerseys brazil and expected the.herve leger jumpsuit Gators to hir.ray ban sunglasses rb2132 e within the family.adidas ace 16 kids y with VCU's Grant. They s.ray ban sunglasses red aid they would be sur.soccer jerseys long sleeve rised if Grant didn't get the job, which would allow assistant coach Shyatt to stay with the Gators. Shyatt was instrumental in the Gators winning the last two titles with his defensive principles he brought with him in his years as an assistant to Rick Barnes and a head coach at Wyoming and Clemson.Donovan's new contract at Florida -- it was presented to him on May 17 but he had yet to sign it as of May 25 -- was to pay him around $3 million in the first year. The contract then was to escalate to more than $3.75 in guaranteed income by the end of the contract in 2013-14, a person familiar with the negotiations told ESPN.There is precedent for a college coach turning down the NBA. Former Atlanta Hawks general manager Pete Babcock said Thursday that the Hawks thought Mi

9:01 PM  
Anonymous Linda123456 said...

Adidas Human Race kept him sidelined for

kicker Olindo Mare on IR and signed Martin Gramatica. Mare dislocated his right hip ma.coach outlet wallets king a tackle Monday nigh.2018 World Cup Nike Soccer Jerseys t. T.Herve Leger Dress On Sale The Bal.Authentic Nike Air Jordan timore Rav.ray ban sunglasses wholesale ens placed corne.soccer jerseys brazil rback Chris McAli.herve leger jumpsuit ster on injur.ray ban sunglasses rb2132 ed reserve with a .adidas ace 16 kids ore knee that's kept him si.ray ban sunglasses red delined for most of tw.soccer jerseys long sleeve o months. Arizona placed tight end Leonard Pope on injured reserve and re-signed Tim Euhus.Around the league 49ERS: After putting quarterback Alex Smith on injured reserve, San Francisco signed Chris Weinke to back up third-stringer-turned-starter Shaun Hill. Weinke hasn't played since being cut by Carolina after last season. COWBOYS: Receiver Terry Glenn, out all season following two knee operations, went through some drills at practice for the first time. He isn't expected to play before next week, at the earliest. DOLPHINS: Coach Cam Cameron announced he is changing starting quarterbacks for the third time this season, returning to former Chargers reserve Cleo Lemon. Lemon went 0-4 as a starter earlier this season before losing his job to rookie John Beck, whom he's

8:02 PM  
Blogger 4578 said...

0801jejeDans certains nike store france femme environnements de bureau debout et se promener plusieurs nike air max 90 solde homme heures par jour pourrait être exigé, New Balance 678 Baskets ainsi que des chaussures de bureau basket nike jordan bebe fille devraient non seulement sembler qualifiés, nike internationalist femme beige noir mais être à l'aise. Mieux chaussure de course asics homme pas cher vaut acheter une fois de haute asics gel lyte aztec qualité, et laisser les complications aux autres.

8:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

ite soccer the industry standard

Dr. Dre partnered with high-end audio equipment manufacturer Monster to launch a new brand, mixing equal parts marketing acumen and design. Called Beats by Dr. Dre, the brand's first product is a $349 pair of über-headphones for music afficionados.To design the Beats, the doctor partnered with respected industrial designer Robert Brunner (BusinessWeek, 102207), an Apple (AAPL) alumnus, who now runs San Francisco design firm Ammunition. Brunner's approach (BusinessWeek, 9308) is to create specialized hit pro.Aliexpressite oducts that also go a long way towards establishing a new brand.SHRINK-WRAPPING YOUR BRAINThe collaboration turned out a good-looking, great-sounding set of 'phones. Like other headsets in the same price range from Bose, Sony (SNE), and Panasonic (PC), the Beats employ so-called noise-canceling technology. A tiny, built-in microphone records ambient noise, and sophisticated electronics then generate a corresponding sound wave that more or less el.ite soccer iminates background chatter.Turning on the Beats is a little like having your head shrink-wrapped. A flick of the switch on the side of the headphones instantly muffles sounds of the outside world with an eerie whoosh. The effect is impressive, as a colleague of mine, who wears headgear from a shooting range to escape the din of our boisterous newsroom, happily testified when he tried the Beats.With the ambient noise out of the way, the Beats produc.ite soccer store deep, rich bass as well as clear, distinct treble. Does this stellar sound enable one to, as Dre hoped in conceiving the product, "hear what the artists hear and listen to the music the way they should—the way I do?" Hard to say. But to my ears, from Mariah Carey to Mozart, the Beats outperform similarly priced headphones, including the industry standard Bose QuietComfort 3.GODFATHER STYLEAesthetically, the headphones are decidedly rap don, made from austere black rubber with brooding red accents. The mix of soft-touch plastics and sculpted metal bezels give the headphones a luxurious heft. But Brunner's design print

ite soccer store


1:55 AM  
Anonymous Anonymous said...

goyard outlet
hermes bikrin bag outlet
kobe byrant shoes
golden goose sneakers
jordan shoes
jordan shoes
bape outlet
hermes handbags outlet
goyard
off white jordan

11:09 AM  

Post a Comment

<< Home