Wednesday, October 31, 2007

KOMINIKE 9: ČETVRTI ČOVEK


Iako nismo do kraja zadovoljni dometima filma ČETVRTI ČOVEK Dejana Zečevića, smatramo da nije štetan za ambicije Novog srpskog filma, da ne opstruira buduće korake srpskog žanrovskog filma, da se na filmičan način suočava sa društvenim tenzijama koje su tradicionalno gradivo srpskog filma, i da ne vrši dalju provincijalizaciju naše kulture, pošto mu i kvaliteti i zablude proističu iz autorske postavke, bez podilaženja fondovskim tendencijama koje su učinile naš film opskurnim predstavnikom Trećeg Sveta u internacionalnom kinematografskom miljeu.

U tom smislu, smatramo da bi eventualna solidna gledanost ovog filma bila korisna za promenu okolnosti u našoj kinematografiji.

11 Comments:

Anonymous Anonymous said...

malo ga pretera.
prilicno lose, sporo i dosadno.
ako ne znas da snimis sudar kolima, onda to i ne radis!

3:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

loš je film ali odnekle se mora početi.

3:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Film je spor, ali nije ni malo dosadan, cak naprotiv, ne secam se kada sam poslednji put gledao domaci film a da me kraj zanima pa jos iznenadi...

4:44 AM  
Anonymous borkes said...

@ Dobanevinosti, takav komentar sam hteo da čujem ;)

7:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Film,sve u svemu, nije blamantan kao stvari koje smo prethodnih godina gledali.Nije vrhunsko delo,ali ima zanimjivih stvari. A da li je prica slicna Bourne-u ili XIII-tici, to je tema za neki drugi put. Mislim da se gledaoci nece osecati ponizenim posle posete bioskopu i da ce ga verovatno preporuciti prijateljima. U svakom slucaju,najbolji Zekin film,uz TT sindrom. Meni je bila zanimljiva reakcija publike pre pocetka filma,kada su prikazani trejeri za Shishanje,Hadersfild-a i Carlston za Ognjenku.Dok je prvi izgledao interesantan i izazvao,bar neku reakciju publike,drugi je bio "rekvijem' srpskog dosadnog i prevazidjenog filma(sem ako nije napravljen za festivale koji vole patnju tranzicione Srbije), Carlston je pokazao(bar na nivou trejlera) da je taj,dugo ocekivani film,zaista nesto posebno. To se videlo iz reakcije publike koja je iskrenim aplauzom pozdravila trejler jos nezavrsenog filma. da li neko zna da li se vec dogodilo da publika tapse na trejer koji traje oko 2 minuta a da se,jos zvanicno,ne zna kada ce ta premijera biti odrzana? I sta je razlog za to? Taj trejler nekako cudno izgleda a imam utisak/nadu da je film bolji od onoga sta producneti misle da je interesantno za publiku.

4:57 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ne mogu da verujem da se vise pise o trejleru, nego o filmu koji je zavrsen i prikazan. Uostalom,sta nam garantuje da ce Caskom za Ognjenku biti dobar film a ne egoisticno izivljavanje jednog ekstrovertnog manijaka?

9:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Gledeala sam i trejler Cetvrtog coveka pa me nije uverio da se radi o dobrom filmu! A Carlston me je ocarao.Jedva cekam!

9:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

I mene isto! A ovi poklonici srpskog bavljenja filmom,mogu samo da placu!!!!!

10:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

E ljudi, iskreno mene uopste ne zanima domaci film, a posebno sta moze da ponudi neki istripovani lik sa cilindrom.
Ko je uopste dao kintu za taj "Carlston za Ognjenku" kad izgleda onako? Je l' mafija presla na filmsko mecenarstvo?
A i uopste, ko ce svariti jos jedno ostvarenje Katarine Radivojevic???

1:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Meni je trejler izgledao kao "Revange of Zone - mexican love story with serbian music"

1:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

Informacija za poznavaoca meksicke kinematografije-Generacije su odrasle 30tih-40tih na meksickim melodramama i ta kinematografija je bila veoma ozbiljna do 50tih-60tih. A i veliki come back 90tih.Btw,muziku za Carlston je napisao Japanac,Shigeru Umebayashi. Producentima Carlstona bih preporucio "poznavaoca",posto nesporno ima talenat za pisanje tag line-ova.

1:47 PM  

Post a Comment

<< Home