Monday, February 11, 2008

B2B 2008.

Ovogodišnja podela plena na B2B je bila vrlo zanimljiva pošto je mali brat gradskog konkursa za finasiranje filmova očigledno odlučio da pokaže srednji prst svom velikom bratu. Prošlog leta je Komisija na gradskom konkursu rekla da je projekat Miroslava Momčilovića ČEKAJ ME JA NEĆU DOĆI zreo da se snima i odobrila mu novac. Da bi ove zime, na B2B rekli da taj projekat tek treba da se razvija. E sad, kako projekat može istovremeno biti zreo za snimanje ili tek na početku razvoja?
Ne može.
I sam B2B na tome insistira, pa je zato iz konkurencije ove godine eliminisao ŠIŠANJE jer je već počelo sa snimanjem. A onda među dobitnicima srećemo projekat u sličnoj fazi zaokruženosti, i shvatimo da je neko iz B2B, verovatno iz najbolje namere, napravio previd.
Postoje dve opcije. Jedna je da je gradska Komisija prošlog leta pogrešila i da Momčilovićev projekat nije zreo za snimanje. Pošto je B2B takođe pod pokroviteljstvom Grada, sigurni smo da će odmah reagovati i oduzeti mu novac predviđen za snimanje. Zaista ne bi bilo dobro da neki nespreman projekat uđe u realizaciju, i da eventualno dobijemo neki nezreo film, zar ne? Konačno, zar Grad ne stimuliše vrhunska dela, i zar ne okuplja vrhunske stručnjake da procene koji projekat treba da se radi?
Druga mogućnost je da žiri B2B greši, i da je ovaj film zreo za snimanje. A onda mu novac za razvoj ne treba. Onda je već razvijen. I pošto mu mesto na B2B pitchingu ne treba, neka ga daju nekom drugom čiji je projekat još u embrionalnoj fazi.
Kako god bilo, sigurni smo da će časni i odgovorni organizatori ovih Konkursa uspeti da utvrde koja je Komisija bila u pravu i da će nam omogućiti najkvalitetnije bioskopsko iskustvo u idućoj godini.
Isto tako, sigurni smo da će časni ljudi koji stoje iza ovih Konkursa kazniti sve one koji su pogrešili u ovom procesu i umalo oštetili neki projekat kome je zapravo bio potreban novac za razvoj, ili za snimanje, još ne znamo njihovu konačnu procenu ko je bio u pravu.
Kada vidimo kako protiču konkursi, zaista osećamo spokoj što se naša kinematografija nalazi u tako sigurnim rukama.
Diskvalifikacija ŠIŠANJA pokazuje kako su naši Konkursi sada u rukama vrhunskih proceduralnih stručnjaka koji će, za razliku od svojih prethodnika koji nam samo nikada nisu dopuštali da pobedimo, rado i da osveže naš odnos i da nas diskvalifikuju i ponižavaju na druge načine. Međutim, sa podizanjem uloga, uvođenjem diskvalifikacije u naš odnos, oni su došli na polje proceduralnih zavrzlama gde će i sami sebi otežati nameštanje Konkursa. Međutim, možda i oni žele da otežaju sami sebi i postave neke nove izazove.
Ovogodišnja igra je počela sa B2B. Dobrodošli u naš košmar.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Wise. Zli laktash, taj MM. Ne svidja mi se ni on ni njegov film.

2:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

hahaha dobro si ga provalio. MM je personifikacija laktanja i zlobe. šuška se svašta, ipak niko ne zna tačno koliko se profitiralo u lovi i vezama višegodišnjim laktanjem. zna se samo da prepredeni MM po uzoru na kajzer sozea živi inkognito na novom bg i ispija espresa u kvartovskim kafićima.

znam, znam, teško se veseliti tuđem uspehu, a još teže prihvatiti odgovornost za vlastiti neuspeh.

7:40 AM  
Blogger zzyytt said...

curry 5
yeezy 500
yeezy 700
balenciaga
supreme clothing
yeezy shoes
curry shoes
nike air zoom structure 19
adidas ultra boost
calvin klein underwear

8:24 PM  

Post a Comment

<< Home