Wednesday, November 07, 2007

ДОБА ЧУВАРА


Филмофили су донели вест о успеху нашег друга Горана Станковића. Преносимо њихов чланак и честитамо Горану:


На недавно завршеном 20. међународном филмском фестивалу ОСФАФ (Милтон Манаки), одржаном у Скопљу, филм "Ко чува чуваре" редитеља Горана Станковића, студента ТВ режије Академије уметности БК, освојио је Гран при Фестивала, саопштено је из АУ БК. Филм је такође добио и награде за најбољу камеру и монтажу, а досад је освојио укупно 13 награда на домаћим и међународним филмским фестивалима. Међународни филмски фестивал ОСФАФ основан је 1973. и као члан Међународне асоцијације филмских и видео фестивала ИАФВФ стекао је светску репутацију. Обновљен прошле године, ОСФАФ је наставио да окупља младе ствараоце из читавог света. У званичном програму приказано је 33 филма из 14 земаља, а жири су чинили Столе Попов, професор ФДУ из Македоније, Жан Клод Лион, професор Универзитета Мец у Француској и Владимир Анђелковић, филмски критичар из Србије.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Film je stvarno izuzetan. Verovatno najbolji domaci studentski kratki film u poslednjih par godina. Cestitke i samo napred !

3:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Cestitam Goranche!!! :)
Hoces opet da castis? Sladoled? :)))

4:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

To je pokazatelj ne samo da ima ne mali brij talentovanih mladih ljudi koji dolaze s Akademije umetnosti BK, već i da oni polako preuzimaju primat kada su u pitanju ostvarenja studenata i mladih reditelja.

6:25 PM  

Post a Comment

<< Home