Tuesday, February 28, 2006

NAŠI MALI GLEDAOCI

Današnji KURIR donosi jednu zanimljivu priču o ciljnoj grupi filma DOBA NEVINOSTI:
DRKADŽIJE
Grupa učenika šestog razreda kragujevačke škole onanisala na času istorije i prošla samo sa jedinicom iz vladanja
KRAGUJEVAC - Petorica dečaka, učenika šestog razreda Osnovne škole "Dragiša Luković Španac" u naselju Beloševac, 17. februara uhvaćeni su kako onanišu na času istorije. Redakciji Kurira obratila se uznemirena grupa roditelja, uglavnom majke devojčica koje idu u isti razred sa petoricom "drkadžija", nezadovoljne kaznama koje su ovi učenici dobili.
Pubertet je čudo jedno
Nebojša Pavlović, direktor OŠ "Dragiša Luković Španac", međutim, tvrdi da su postupili u skladu s propisima.- Tačno je da se to dogodilo i protiv tih pet učenika šestog razreda preduzete su sve zakonske mere. Kažnjeni su jedinicom iz vladanja pred isključenje zbog nemoralnog i asocijalnog ponašanja. Tako je odlučilo Nastavničko veće. Roditelji dečaka obavili su razgovore sa školskim pedagogom. Razgovor sa njima obavili smo i razredni starešina i ja, a onda su upućeni kod psihologa u školski dispanzer - kaže direktor Pavlović za Kurir.
Ne mogu na ekskurziju
Da li su i roditelji te dece koja su se nemoralno i krajnje nedolično ponašala na časovima preduzeli vaspitne i pedagoške mere koje je trebalo ranije, nije poznato. Zbog svega što se dogodilo, saznajemo da je Nastavničko veće OŠ "Dragiša Luković Španac" odlučilo da petorku kazni tako što neće ići na ekskurziju sa ostalim đacima.
Činjenica je da ovo skandalozno ponašanje grupe učenika prevazilazi moći nastavnika i nadležnih u školi i da problem potiče iz kuće. Od roditelja devojčica koji su se požalili na problem saznali smo da nije prvi put da dečaci onanišu na časovima i da se to događalo i ranije, čak i u mlađim razredima.
Naši izvori tvrde da su pojedini roditelji dečaka opravdavali ponašanje svoje dece "hormonima koji rade", uz opasku da klinci to rade i kod kuće.
Devojčice su preplašene. Neke od njih poverile su se majkama da su ti isti momci koji onanišu na časovima skidali pantalone i gaće na odmorima, da pokažu svoju "muškost". "Kada su to radili na časovima, učionica bi smrdela", bio je komentar njihovih vršnjakinja.
Nastavnica koja ih je uhvatila na delu na času istorije, u petak 17. februara, napustila je čas i odmah pozvala razrednog starešinu, koji je došao u učionicu, nakon čega je "stvar" izbila na videlo, a dečaci kažnjeni.
O. J.